Welcome to the

Hall of fame

Home / SWEDEN PRODUCERS / Annika Norlin

Annika Norlin

Annika Norlin (born November 22, 1977), of Östersund, Sweden, is a Swedish pop artist, producer and journalist who makes music under the names Hello Saferide (in English) and Säkert! (in Swedish).

Hösten 2005 släpptes hennes debutalbum Introducing…Hello Saferide med bland annat låtar som ”Highschool Stalker” och ”My Best Friend”. Året efter släpptes singeln 2006 som spelades vida på radio och följdes upp av The Quiz även den välspelad. I februari 2007 släpptes hennes svenskspråkiga debut under artistnamnet Säkert!. Första singeln var ”Vi kommer att dö samtidigt”. I slutet av 2007 samplade rapparen Petter hennes låt ”Någon gång måste du bli själv” och fick därmed hitlåten ”Logiskt”. Första singeln blev dessutom redan inom en månads tid omgjord till engelska av den svenska gruppen The Animal Five.

I september 2008 släpptes Hello Saferides andra album More Modern Short Stories From Hello Saferide. Den 9 december samma år blev Norlin första artist att tilldelas Magasinet Novells pris för musiker med ett utpräglat berättande i sina texter. Hon vann priset för låten ”25 days”.

Den 15 september 2010 släpptes hennes andra album på svenska, Facit, även det producerat av Henrik Oja. Den 3 september 2014 släpptes hennes tredje album på engelska, The Fox, The Hunter and Hello Saferide.

År 2014 gav hon ut boken Texter under eget namn. Boken innehåller texter till samtliga skivor med Säkert och Hello Saferide (utom Säkert på engelska) plus ytterligare en del tidigare outgivna texter.

År 2017 gav hon ut albumet ”Däggdjur”, på vilket flera av låtarna sjungs av andra musiker, bland andra Jakob Hellman, Ola Klüft från The Perishers och Emil Svanängen.

År 2018 påbörjade Annika Norlin och Jens Lekman samarbetet Correspondence. Norlin och Lekman kommunicerar med varandra genom sånger, en låt var varannan månad. Hon mottog Taubestipendiet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *