Welcome to the

Hall of fame

Home / SWEDEN PRODUCERS / Systrarna VAZ

Systrarna VAZ

Bakom singelaktuella VAZ står producent och låtskrivarduon Jenny och Cecilia Vaz. Systrarna som kallats både ”framtidshopp” och ”multitalanger” etablerade sig som en självklar akt på den svenska festival och klubbscenen under 2012. Deras debutsingel ”Miss Frost” gick rakt upp på Itunes Top 10 och låten blev framröstad till årets sommarhit av PSL.

Med sin säregna stil och sitt personliga uttryck levererar VAZ ett unikt sound tydligt influerade av sina kapverdianska rötter. Med senaste singeln ”Let it rest” har de vunnit mark både på hemmaplan och i Europa. Systerduon är ett hett ämne på den brittiska och amerikanska bloggscenen och tidskriften ELLE spår dem nu till ett av 2013 års stora genombrott.

VAZ inledde året med ett bejublat liveframträdande av klubbhitten ”Lava Cabeza” på P3 Guld galan tillsammans med GnucciTimbuktu och Mash Up International. Duons senaste samarbete med Sydafrikanska afrofuturisten Spoek Mathambo resulterade i en hyllad remix tidigare i år och nu varvar VAZ studiotid med spelningar inför kommande debutalbum.

 

http://www.gp.se/n%C3%B6je/systrarna-vaz-till-hundra-procent-1.4552269

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *